Joomla!

  Romanian English French German Hungarian Italian

Actiuni si Programe

How to lose Friends and Alienate people
Curs Infirmiere
Organizam CURS DE CALIFICARE în meseria de INFIRMIER cod COR 5132.2.1
Curs Prim Ajutor
Curs Prim Ajutor
Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului.
Curs Prim Ajutor
Curs Igiena
Crucea Roşie Română Filiala Satu Mare, organizează cursuri pentru însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă.
How to lose Friends and Alienate people
Cautari Persoane
Serviciul cautari persoane este un serviciu special si unic al Crucii Rosii, la nivel international, in domeniul umanitar.
Voluntariat
Voluntariat
Fa si tu ceea ce noi facem de 132 de ani! Alatura-te visului comun al inaintasilor nostri.

Implica-te

Implica-te! Fii voluntar de Cruce Rosie!

Email Imprimare PDF

Sample image

Vrei sa faci ceva  deosebit cu viaţa ta? Vrei sa faci ceva cu adevarat folositor lumii in care  traiesti? Vrei sa oferi o clipa din timpul tau liber celor nefericiti? Daca raspunsul tau este da, da si DA, atunci trebuie sa te implici acum! Alatura-te  unei familii de peste 10 000 de voluntari de Cruce Rosie din Romania.

Ai oportunitatea acum sa faci ceva pentru tine si pentru cei de langa  tine! Poti sa ajuti un batran sa zambeasca din nou, sa dai speranta unui copil  prins in „ghiarele” saraciei, sa ajuti o familie de sinistraţi sa-si refaca  gospodaria, sa ajuti un bolnav sa-si recapete sanatatea.

Fa si tu ceea ce noi facem de 132 de ani! Alatura-te visului comun al  inaintasilor nostri. "…Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa  contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim in lume."  (Mahatma Ghandi).

Definitie

Conform legii române Voluntariatul este activitatea de interes public  desfasurata din proprie iniţiativa de orice persoana fizica, in folosul altora,  fara a primi o contraprestaţie materiala. Activitatea de voluntariat este  reglementata in România prin Legea  195/2001.

Voluntariatul in cadrul Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie este o  activitate: - motivata de consimţamântul liber al persoanei care voluntariaza  si nu de dorinţa unui câstig financiar sau material sau de presiuni externe de  natura sociala, economica sau politica - desfasurata in beneficiul  categoriilor si comunitaţilor vulnerabile si in concordanţa cu Principiile  Fundamentale ale Miscarii Internaţionale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie -  organizata de reprezentanţi recunoscuţi ai Societaţii Naţionale de Cruce  Rosie

SUFLETUL SI VIITORUL NOSTRU Voluntariatul a reprezentat sufletul  Miscarii Internationale de Cruce Rosie inca de la infiintarea acesteia in 1863.  Voluntarii sunt in prezent, asa cum au fost intotdeauna, coloana vertebrala a  tuturor activitatilor de Cruce Rosie, ajutand Societatea Nationala sa deruleze  programe de succes si asistand zeci de mii de persoane vulnerabile aflate in  dificultate.

Crucea Rosie Romana beneficiaza de aportul a peste 10000 de voluntari, din  care 40% sunt tineri.

Devotamentul voluntarilor nu reduce numai costul activitatilor, ci permite  Societatii Nationale si filialelor sa ajute mult mai multe persoane cu fondurile  disponibile, voluntariatul reprezintand sufletul actiunii noastre umanitare.

Voluntarii au un rol cheie si in conducerea organizatiei, presedintele  Societatii Nationale fiind de asemenea voluntar. Toate organizatiile de  conducere centrale si locale sunt formate din voluntari. Toate deciziile ce  ghideaza activitatea SNCRR sunt luate de voluntari.

Zece motive pentru a fi voluntar de Cruce Rosie

1. Pentru a ajuta la schibarea lumii in care traiesti 2. Pentru ca si de tine  depinde fericirea celorlalti 3. Pentru a readuce zambetul pe chipul celor  nefericiti 4. Pentru ca demnitatea altora depinde si propria ta  demnitate 5. Pentru a da inapoi o parte din ceea ce ai primit de la  altii 6. Pentru a-ti forma deprinderi utile si a invata lucruri noi 7.  Pentru a fi parte a unei organizatii prestigioase, intr-o echipa puternica 8.  Pentru a capata experienta in vederea obtinerii unui serviciu mai bun 9.  Pentru a-ti face noi prieteni si pentru a-ti regasi prietenii, deja  voluntari 10. Pentru a-ti construi amintiri si a ramane in amintirile  celorlalti

Cine poate fi voluntar ?

Oricine poate sa devina voluntar de Cruce Rosie.

Fie ca suntem tineri sau la o varsta inaintata, liber profesionisti sau avem  un loc de munca stabil, familist sau necasatorit, toti avem ceva special  de oferit…

Inclusiv tu!

Cu totii avem cel putin o abilitate, pricepere sau talent pe care sa il putem  pune in folosul unei persoane care are nevoie de ajutor.

Daca esti tanar: ai posibilitatea sa faci parte din cea mai  prestigioasa organizatie umanitara la nivel mondial, intr-o echipa puternica, sa  capeti experienta care te va ajuta sa obtii mai usor un loc de munca. Ca  voluntar poti  sa testezi o posibila cariera, sa-ti faci contacte si prietenii  solide, sa-ti pui in practica ideile si entuziasmul, sa cunosti lumea altfel  decat o stii acum.

Daca esti angajat/a: viata inseamna mai mult decat rutina  casa – serviciu. Implicandu-te intr-o activitate de voluntariat poti schimba  monotonia din viata ta cu bucuria si sentimentul de implinire ajutand un batran,  un copil, o familie aflata in nevoie, salvand un om dintr-o situatie disperata.  Construieste momente de neuitat alaturi de alti 10.000 de voluntari ai Crucii  Rosii. E timpul sa faci o schimbare in viata ta!

Daca esti o persoana in varsta: ai posibilitatea sa  impartasesti din experienta ta celor care au nevoie de ajutor. Poti fi un  exemplu pentru cei tineri, dar si pentru cei de-o varsta cu tine. A fi varstnic  nu inseamna resemnare si inactivitate, ci a fi o resursa importanta pentru  societate.

Daca esti liber profesionist: Implicandu-te in activitati de  voluntariat ai sansa de a acumula noi experiente, de a-ti forma noi abilitati,  iti poti crea contacte care sa te conduca la un post asa cum ti-l doresti. Nu  lasa timpul sa treaca pe langa tine! Umple-ti timpul cu o bucurie. Sunt atatia  oameni care au nevoie de tine.

Este momentul sa daruiesti din timpul tau liber. Misiunea noastra este  posibila datorita oamenilor ca tine, oameni care ofera o mâna de ajutor fara sa  ceara nimic in schimb.

Ce poti face ca voluntar de Cruce Rosie ?

Ca voluntar in cea mai mare organizatie umanitara la nivel mondial, poti sa  te implici intr-o varietate de proiecte si domenii, in functie de aptitudinile  si preferintele tale:

• Pregatirea si interventia in caz de dezastre:

 • poti beneficia de instruire pentru a deveni membru in Detasamentele pentru  interventie in caz de dezastru;
 • poti beneficia de instruire pentru acordarea primului ajutor  premedical.

• Social:

 • programe sociale pentru asistarea  persoanelor fara venituri;
 • pregatirea si distribuirea de pachete cu  alimente, imbracaminte, sau jucarii pentru persoanele fara venituri, batrani din  centre rezidenţiale, refugiati;
 • informare pe diferite teme de natura  sociala; sprijinirea copiilor din centrele de plasament, sprijin moral si  material varstnicilor din caminele-spital si centre rezidentiale pentru  vastnici;
 • servicii de ingrijire la domiciliu si medico-sociale pentru persoane  varstnice;
 • programe de dezvoltare comunitara;
 • campanii pe teme legate  de prevenirea traficului de fiinţe umane.

•  Sanatate:

 • campanii de promovare a sanatatii ( educatie sexuala,  alimentatie sanatoasa, prevenirea fumatului sau a utilizarii drogurilor,  prevenirea injectarii cu virusul HIV, prevenirea tuberculozei etc).

•  Activitati cu caracter general in cadrul Crucii Rosii  Romane:

 • promovarea si difuzarea Dreptului International  Umanitar;
 • campanii de promovare si protectie a emblemei de Cruce  Rosie;
 • campanii de prevenire a traficului de fiinte umane;
 • organizarea  de tabere pentru tineret si voluntari;
 • organizarea de traning-uri si  seminarii pe diverse teme;
 • organizarea de evenimente cu ocazia lunilor  Crucii Rosii Romane ( Mai si Septembrie).

•  Administrativ:

 • tehnoredactarea de materiale, realizarea de  publicatii, pagini web;
 • traduceri;
 • realizarea revistei presei;
 • organizarea de evenimente

Care sunt indatoririle voluntarului de Cruce Rosie

Voluntarii Crucii Rosii Romane trebuie: • sa actioneze in conformitate cu  Principiile Fundamentale ale Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si sa  asigure diseminarea acestora; • sa respecte prevederile legate de folosirea  emblemei si sa previna abuzul de emblema; • sa lucreze la cele mai inalte  standarde de calitate; • sa semneze si sa se comporte in concordanta cu  prevederile codului de conduita al voluntarului (link catre codul de  conduita); • sa fie disponibili in caz de urgenta, in conditiile agreate cu  SN si in concordanta cu abilitatile de care dispun; • sa rapunda nevoilor  beneficiarilor.

ACTE NECESARE PENTRU INSCRIERE

O copie a Cartii de Identitate si Adeverinta de la Scoala / Facultate / Loc de munca (in lipsa adeverintei cazier judiciar eliberat de Politie.)

 

 
Acum va aflati pe pagina: Home